Aliendriver

Új élet, új blog. Remélem ezúttal az utolsó is egyben. Mármint a blog, élet még lehet pár. :) (18)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Őket olvasom

Friss hozzászólások

Végjegyzet

A blog a szubjektív véleményemet és nézőpontomat tartalmazza, annak másokra nézve sértő vagy esetleg illetlen tartalmáért elnézést kérek.


Gemini & Denmark

2008.03.08. 07:27 | Goo | 4 komment

Nem szeretem sem a CN-t, sem az extrát és költözni fogok. [kijelentés] Persze ez azért lehet, mert ikrek vagyok, és ahogy nézegettem a wikipédia elemzését (természetesen az ikrekről volt a legtöbb írva, mint ahogy a tulajdonságok között is fel van sorolva: intellektuális, tudáscentrikus, kommunikatív – szóval érthető, mért), mind a jó, mind a rossz tulajdonságok között többször is fel van sorolva, hogy változékony, szeszélyes vagy megosztott személyiség vagyok. (mutable, versatile, mercurial, free-spirited, dynamic, eccentric, duality, restlessness, changeability, impulsive) Szóval természetes, hogy nem vagyok hajlandó megülni a hátsómon. [alátámasztás] Kiegészíteném még a dolgokat annyival, hogy a tulajdonságaimat olvasgatva rá kellett eszmélnem, hogy egy csomó szó ismerős. Méghozzá abból a papírból, amiből még ősszel vagy kora télen vagy mikor írtunk angolból, és arról szólt hogy fel kellett sorolni a kínai asztrológia szerinti tulajdonságainkat. (ló) Megnéztem azt is a wikin, és azt mondja, hogy a ló roughly equivalent western sign-ja a gemini, szóval halmozottan eloquent, independent, talkative, creatice, cheerful, versatile, playful és főleg loveable vagyok. De főleg változékony és kiszámíthatatlan, itt is. Meg akkor is ilyen voltam, mikor egyszer csak bejelentettem, hogy megyek Dániába tanulni. Enyhén szólva mindenki le volt döbbenve a városban, a családomtól kezdve az osztálytársakon és tanárokon át az egyéb ismerősökig (especially Bea, az ex-különangol tanárom, akivel mostanában mindenhol összefutok, ma például kétszer is). A továbbtanulásra még visszatérünk, de előbb még hadd osszam meg a világgal: az ikrek jegyűekhez tartozó országok: „English-speaking world: Australia, USA, Wales, Scotland, Ireland, England. Also: Korea, Japan.” Szóval ennek így kellett lennie, az angol világ a lábaim előtt hever, költözök Ausztráliába és punktum. De csak Dánia után. Szóval Dánia (ott is Koppenhágába megyek), el kell olvasni ezt a rövidke kis cikket, híranyagot, whatevert, amit kicsit kiegészítek zárójelekkel.

„Budapest a legnépszerűbb 'menedzser-nagyvárosok' közt
Dátum: 2008-03-06 06:42:26

A magyar főváros a 49. legkedveltebb lakóhely a külföldön élő üzletemberek körében - derül ki az ECA International 254 nagyvárosra kiterjedő felméréséből, amelyt a Világgazdaság ismertet. Ljubljanát nem számítva ezzel a magyar főváros került az egyik legkedvezőbb helyre az új EU-tagállamok közül, lekörözve Prágát és Varsót. Az első helyezett Koppenhága lett.

A lista nem csupán a külföldi menedzserek hazai jövedelmét veszi figyelembe, hanem olyan, az életminőséget alapvetően befolyásoló tényezőket is, mint például a környezetszennyezés mértéke, a klíma (Dániában éppenséggel lehet, hogy brr, de majd lesz indok továbbmenni Ausztráliába), az infrastruktúra állapota (a szeretném-iskolám közvetlen mellett van a Frederiksberg metrómegálló), az egészségügyioktatási szolgáltatások minősége (ugyebár), vagy a személyes biztonság (ez sem utolsó szempont). Magyarország legnagyobb erősségei közé tartozik az Európa többi részéről való elérhetőség, a kozmopolita környezet és a külföldiek számára könnyen elérhető, megfelelő színvonalú lakhatás biztosítása - nyilatkozta a cég kommunikációs osztályának munkatársa. Az első helyezett Koppenhága lett. (FH)” (forrás) (ingyenesen jár, ha ott tanulok, csak a fogorvos fizetős) vagy

Szóval megyünk Koppenhága. Aztán meg követem a végzetem, a csillagjegyem, az álmaim, és bejárom Kenyát és Zimbabwét az angol nyelvű világot (San Francisco, New York, Seattle, Toronto, London, Fokváros, Darwin, Perth, Melbourne, Sydney), meg azt is, ami annyira angol, hogy már francia (Vancouver, Montréal) és népszerű leszek.

Visszatérve a csillagjegyre, az ideális szakma számomra: Actor/actress, architect, archaeologist, comedian, teacher, model, play writer, diplomat, public speaker, author, psychologist, poet, journalist, lawyer, movie writer or director, debator/politician. Szóval nagyjából minden, ami valaha akartam lenni. Mondja valaki azt, hogy az asztrológia hülyeség, és fejbe kólintom egy, egy, egy… bumeránggal, ha már Ausztrália.
- színész – ugyebár szalagavató után is kaptam kérdéseket, hogy nem készülök-e színésznek, meg ott volt a JR is
- építész – ez az a foglalkozás, ami kb. 3 éves korom óta érdekel (fúúúj matek és fizika)
- archeológus – na nem, a töri ennyire nem köt le, földben nem turkálok
- komikus – tök jó lenne saját showműsort csinálni
- tanár – na ez sem akartam lenni sohasenem
- modell – ez már más kérdés, a probléma ott van, hogy az adottságaim nem megfelelőek, de azért egoista maradok
- színdarab író vagy mi annak a neve – ennyi fantáziám sajnos nincs
- diplomata – ez tök jó dolog lehet, imádok utazni
- szóvivő (igaz nem spokesperson, de hogy lehet máshogy fordítani? nyilvánosan beszélő?) ez érdekes
- szerző/író – itt is a fantáziátlansággal van csak problémám
- pszichológus – Akarsz beszélni róla?
- költő – nem, a rímfaragás sosem ment
- újságíró – ez érdekel(ne)
- ügyvéd – kizárólag egy másik életben. Oké, nem mondom hogy nem tök jó dolog érvelni, meg befolyásolni, de túl sok az a latin meg a szakzsargon
- forgatókönyvíró/rendező – utóbbi érdekesebben hangzik, ott nem kell egész sztorit kitalálni
- politikus/(hogy fordítsuk a debator-t? vitatkozó? xD) – na ez is jó lenne

A kérdés csak az: menni vagy nem menni jó-e vajon a gazdasági ismeretek a hülye személyiségemnek? Oké, International Business, szóval a nemzetközi olyan szép dolog. A másik meg a Business Administration and Service Management. Majd meglátjuk. A vak is azt mondta, mégsem látta meg…

Végezetül: miről is szól ez a szöveg? Mert, hogy lehetnék így újságíró, példának okáért, ha még témát sem tudok tartani? Oké, nem írtam hosszú ideje. Meg amúgy is, XXI. század, internet, az információs társadalom egyik jellegzetessége, a különböző témájú szövegek egybecsapása és amúgy is Juc ofője szerint a blog csak az exhibicionistáknak való és nincs értelme. Én meg mint ikrek, attention-loving, ego-centred, over-talkative személy, igenis írok blogot.

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriver.blog.hu/api/trackback/id/tr61503417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jucee · http://coldnose.13wings.net 2008.03.08. 21:17:59

Tervezni tudni kell :) Remélem, hogy minden álmod valóra válik majd, én még csak az ELTÉben gondolkodom, meg ilágkörüli útban xD

Judit 2008.03.09. 03:06:13

...ezek szerint a te ismerőseid is elég könnyen meglepődnek...nem baj, hajrá (;

Goo 2008.03.13. 00:50:02

Az ELTE pszichológia is jó, szeretném, meg mennék oda, ha én is Fazekas humán lennék. :D Éljenek a meglepetések. :)
süti beállítások módosítása