Aliendriver

Új élet, új blog. Remélem ezúttal az utolsó is egyben. Mármint a blog, élet még lehet pár. :) (18)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Őket olvasom

Friss hozzászólások

Végjegyzet

A blog a szubjektív véleményemet és nézőpontomat tartalmazza, annak másokra nézve sértő vagy esetleg illetlen tartalmáért elnézést kérek.


Nincs az a pénz, hogy valaha Oroszországba menjek

2008.08.02. 23:09 | Goo | Szólj hozzá!

Ma ezzel sikerült sokkolni magam (igazából Lidi küldte a linket). Felháborítónak tartom, hogy ilyesmi a XXI. században megfordul bárkinek is a fejében. Azt pedig még szörnyűbbnek gondolom, hogy még komolyan is veszik. Oké, tudom, hogy Oroszországban még nem ért véget a szocializmus, és az egyén szuverenitását teljesen máshogy értékelik, mint nálunk, de ez egyszerűen minden határon túlmutat. Siralmasnak tartom, hogy ilyen törvényeken gondolkoznak. Az egyik hozzászóló tökéletesen megfogalmazta a véleményem (33. borisz):

ez színtiszta fasizmus.

hihetetlen, hogy itt is vannak, akik szerint ez jó ötlet. szarok az emora, de akik azt mondják, hogy tiltsák be, mert szerintük ez gáz, azok is szimplán fasiszták/kommunisták/diktátorok.

tiltsák be a kopaszságot, a rövid, a hosszú, a göndör és az egyenes hajat. meg a szőkét, a vöröset, a feketét a barnát, a szexet, sőt tiltsák be a zenét, úgy ahogy van, mert minden öngyilkos, meg gyilkos hallgatott már valamilyen zenét. értelme sok van, mondjuk füvet se szív senki, mert tilos.
tiltsanak be mindent bammeg. az nagyon jó lesz.

és a szülői felelőség az hol van? miért egy ostoba divatot kell felelősé tenni basszus?

nem tudom elhinni, hogy ennyire nem értitek mire volt jó a rendszerváltás, pl, mert nekem, mint embernek ne mondhatja most már meg senki felülről, hogy mit szeressek

áááá, üvölteni tudnék...

Ha nem tetszik valami, fordítsd el a fejed, és ne nézd, de ne akard már az akaratod másra is rákényszeríteni. Ha a defektet keressük a történelemben, akkor azt 1967-ben keressük, mikor Scott McKenzie megénekelte a San Francisco (Be Sure to Wear Some Flowers in Your Hair) című számát, ezreket vonzva San Francisco városába. Ez a nyár úgy vonult be a történelembe, mint a szerelem nyara. Ez volt a mai modern gondolkodás gyökere, amióta nem illetlenség például a szexről beszélni. Akkor a szexet is újra be akarjuk tiltani? Mert konzekvens lépés lenne.

A San Francisco című szám közvetve a szocializmus bukásáért is felelőssé tehető, hiszen 1968-ban Csehszlovákiában a rendszerellenes fiatalok himnuszává vált. Betiltjuk Woodstockot is, minden idők legnagyobb fesztiválját? Mert 1969-ben nem valósulhatott volna meg ez a fesztivál a szerelem nyara nélkül. Ami engem illet, a legjobbakban reménykedem, és remélem, hogy sikerül eljutnom a 2009-es Woodstock fesztiválra. (a 10 éves évfordulók és a 25. kerül megünneplésre, ez a 40. lesz) Reménykedtem benne, hogy Koppenhágában majd újságot hordok ki 80-90 koronás óradíjért (mert ott ezért ennyit fizetnek), és napi két óra munkával havi olyan százezer forintnyi fizetésből olyan harminc ezer forintnyit félretéve sikeresen el tudtam volna utazni a holland származású Sjonnal és a dán Claes Andersszel (fikcionális karakterek), az újdonsült barátaimmal Woodstockba. Most mehetek egy mekdonálcba napi hat órát dolgozni, havi hatvanezerért. Ez így nagyon nem kóser, dánkesőn. De ha beleszakadok is, ott akarok lenni Woodstockban. Ha pedig valaha San Franciscóba megyek, biztosan lesz pár szál virág a hajamban.

Tudom, hogy nem Scott McKenzie váltotta meg a világot, de hatalmas szerepe volt benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriver.blog.hu/api/trackback/id/tr52598001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: zene kép amerika klip woodstock nahátmostmeg ez történt velem én így látom
süti beállítások módosítása