Aliendriver

Új élet, új blog. Remélem ezúttal az utolsó is egyben. Mármint a blog, élet még lehet pár. :) (18)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Őket olvasom

Friss hozzászólások

Végjegyzet

A blog a szubjektív véleményemet és nézőpontomat tartalmazza, annak másokra nézve sértő vagy esetleg illetlen tartalmáért elnézést kérek.


TV2 and me

2007.11.14. 05:48 | Goo | 3 komment

Mi történik akkor, ha a Barátok közt négyszázmilliomodik epizódja is olyan ütős a magyar médiában, hogy képes és olyan szörnyű műsorokat tesz tönkre, mint az amúgy is nézhetetlen témákat feldolgozó, összetett mondatokat kimondani képtelen műsorvezetőkkel dolgozó Favorit? Igen, igen, igen, végre valami pozitívum a magyar kereskedelmi televíziózásban. Nézhető műsorstruktúra, sok, sok magasabb költségvetésű sorozattal, pont mint Amerikában. :)

Hétfő: 20:15 - Az igazság harcosai (In Justice)
új, de még nem tudom, a tartalma alapján nem olyan meggyőző
21:15 - NCIS - Tengerészeti helyszínelők [A Viasatnak nem tetszett, hogy koppintják a levédett Helyszínelők elnevezést (Helyszínelők, Miami helyszínelők, New York-i elyszínelők), azóta simán NCIS] (Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service)
ugyebár ezt muszáj nézni, mert jó

Kedd: 20:15 - Miért pont Brian? (What About Brian)
amerikai romantikus vígjáték-sorozat, Barry Watson (7. mennyország - 7th Heaven Matt Camden-je)
főszereplésével - MINDENKÉPP MEGNÉZNI!
22:15 - Született feleségek - Mindenkinek van valami zennyese (Desperate Housewives)
42 perc nevetés, ugyebár nem kell senkinek sem bemutatni az amerikai kertváros görbetükrét?

Szerda: 20:15 - Shark (Shark)
amerikai krimisorozat, nem árt belenézni aztán komolyabb véleményt alakítani
21:15 - Doktor House (House MD)
Gregory House egy újabb rejtélyes betegség titkait fejti meg, ha épp Fráj Tamás nem üti ki a nyeregből
22:15 - Jericho (Jericho)
Egy amerikai kisváros élete gyökeresen megváltozik, miután a jelentősebb egyesült államoki városokat atombomba-támadás éri és összeomlik az ország gazdasága, élelmiszer és nyersanyagforgalma
23:15 - A médium (Medium)
Alison Dubois visszatér a természetfeletti képességeivel a köz szolgálatára

Csütörtök: 20:15 - Szellemekkel suttogó (Ghost whisperer)
Már a címe alapján is nézni kell. Természetfeletti, szóval MEGNÉZNI!

Péntek: 20:15 - Monk, a flúgos nyomozó( Monk)
Jó rég nem láttam, pedig elvileg az ismétlései délutánonként mennek. Pénteki levezetésnek ideális. ÚJ RÉSZEKKEL!
22:15 - Médiacápa vagy Mi kérünk elnézést vagy semmi

Szóval Favorit a délutáni holtidőbe pakolva, sok új sorozat elrendezve. Ez konkrétan 4 darab sorozatpremier, aminek örülni kell. Ellenberger hiányolom a 4400 folytatását, jöhetne a Kyle XY és nem ártana That's life és Everwood ismétlés sem, bár az utóbbi kettő valószínű délutánra kerülne. A Kyle XY meg feltételezéseim szerint túl alacsony költségvetésű, pedig nagyon jó, azon a magyaros részen halálra röhögtem magam. Tengerkutatás című könyv és "VIZ ALLATI", ami azt jelenti, hogy vízalatti, csak hát hálivúdban nem mindig találni pörfikt hunglishokat. Kíváncsi lennék, hogy ezt hogy fordítanák le:

"- That phrase that you solved, 'Viz Allati'?
- It's Hungarian. It means 'underwater'.
- You looked it up?
- No, I just know it.
- Since when could you speak Hungarian?"

Mindig is beszéltem magyarul, okkké? Ennek a nyelvnek vagyok az anyanyelvi beszélője és Hollywood szereti űrlény-nyelvként feltüntetni, mert úgysem ismerik fel se a germán, se az újlatin, se a szláv, se a távol-keleti beszélők, szóval a föld lakosságának gyakorlatilag az egésze, a magyarokat (meg talán a törököket) kivéve. De hogy lenne leszinkronizálva, hogy a "VIZ ALLATI" azt jelenti, hogy vízalatti, ráadásul magyarul van? Na bumm, ki nem érti ezt meg? :P
El szeretném kezdeni a GRΣΣK-et, ami igazából görög betűkkel nem Σ, mert az S, szóval GRSSK a címe, és horvátul van (vagy legalább annak hangzik), görögül leírva meg ΓΡΕEK lenne. (mi az, nem beszélsz görögül? :P) A hibás címe ellenére tetszik, meg kifejezetten ötletes, hogy próbáljunk idegeníteni sorozatokat, épp magyar kifejezésekkel vagy görög betűkkel, Magyarországon az egyetemeken meg úgysincs ilyen görögbetűs házrendszer, szóval én sosem lehetek tagja semmilyen mű kappa omikronnak, se lambda kszi tetának, de azért álmodozni szabad. És beszerezni ezt a sorozatot, mert a Kyle XY-ba folyton beleffeg az ajánlója a reklámok után és felkeltette az érdeklődésem.

A lényeg, hogy desokszépújsorozat, jipijájjó, neki kell állni válogatni meg nézni. *eszeveszett sorozatfüggő*

Éljen a TV2! Meg én! :)

Ui: utólag visszaolvasva kicsit Mia Thermopolis-osnak érzem ezt a postot. *pislog*

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriver.blog.hu/api/trackback/id/tr61503370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidi · http://confectionery.striped-socks.org 2007.11.15. 00:41:53

Ne bízd el magad, Mija még mindig színvonalasabb. :)

Nick 2007.11.15. 02:45:35

Nicsak-nicsak, még a végén leszünk olyan színvonalasak tévétéren, mint az Egybesült Állatok? *röhögőgörcs. de azért a remény jó dolog* ((Amúgymeg az nem Navy NCIS, hanem simán NCIS, eredetileg tényleg az volt, csak közben rájöttek a kretének akik kitalálták a címet, hogy hülyék ('navy naval'?!) XD))

Goo 2007.11.18. 21:42:41

Mia egy világhírű író által van írva. :P Nick: tudom, de azért ha már ők hülyék voltak, akkor én is az eredeti címet használom. :D
süti beállítások módosítása