Aliendriver

Új élet, új blog. Remélem ezúttal az utolsó is egyben. Mármint a blog, élet még lehet pár. :) (18)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Őket olvasom

Friss hozzászólások

Végjegyzet

A blog a szubjektív véleményemet és nézőpontomat tartalmazza, annak másokra nézve sértő vagy esetleg illetlen tartalmáért elnézést kérek.


What You Shoudn't Give as a Present for X-mas to Anyone

2007.12.23. 23:09 | Goo | 1 komment

Illetlen ajándékok listája - azaz mit adjunk és hogyan illetve mit ne:

1. első helyre egyértelműen a különböző legyél ilyen meg legyél olyan könyveket raknám. Mit is gondolunk, ha egy olyan könyvet kapunk, hogy "Hogy jöjjünk ki anyagilag?" Persze hogy azt, hogy akitől azt kaptuk, azt feltételezi rólunk, hogy nem értünk a pénzügyekhez. Ha valakinek a lelkébe akarunk gázolni, egyértelműen ez a legcélszerűbb ajándék, hiszen a "siker" garantált. Névnapomra kaptam utoljára egy "Legyél boldog tinédzser!" című kötetet, alig bírtam lenyelni az egészet. Arról meg nem is beszélve, hogy a könyv úgy ahogy van, teljes mértékben amerikaiaknak szól. Szóval ha apám Ecuadorban kapna új állást és odaköltöznénk, nem tudnék olyannak örülni, hogy legalább a barátaim jöhetnek meglátogatni, mert abszurd, hogy a környezetemben legyen csak egyetlen személy, aki kifizetne annyi pénzt, csak hogy láthasson. Egyébként meg szívesen élnék Quitóban, ott az egyenlítőnél, ahol mindig kellemesen meleg van, spanyolul beszélnek és van ott egy "ismerősöm" is, Sandrita. Köszönöm, Hi5! :) A lényeg, hogy ezek a könyvek szörnyű ajándékok, a sátán termékei, nem szabad ilyet adni, mert garantált a lelki összeomlás.

2. Könyvsorozatoknak egy középső része. Ebben is volt már tapasztalatom, és nagyon nem lehet követni a dolgokat az előzmények ismerete nélkül. Szóval ha könyvet veszünk, könyörgöm, nézzük meg, hogy sorozat-e és annak hányadik része.

3. Dezodor, tusfürdő, sampon, szappan és egyéb kozmetikum: ez egy hatalmas klisé! Ezek arra jók, hogy tovább legyenek ajándékozva, vagy következő karácsonykor is ott álljanak a fürdőszobapolcon, természetesen bontatlanul. Mindenkinek megvan a saját, megszokott márkája, amin úgysem fog változtatni.

4. Porfogó (ez egy spanyol eredetű szavunk, mint ahogy a hangzása is mutatja): olyan dolgok, melyeket jobb ötlet híján veszünk meg, hogy aztán a megajándékozott a lakásában folyamatosan pakolgathassa és bosszúságot okozzon számára.

5. Az egoizmus tetőfoka: naptár, póló, bögre és egyéb saját fejünkkel ellátott dolgok. Szűk családi körben még el is megy egy-egy saját arcunkkal díszített naptár, de gondoljunk már bele, melyik ismerősünk fejét szeretnénk, ha visszamosolyogna a bögrénkről egy álmos reggelen?

6. Sapka, sál, kesztyű és a karácsonyi vásárok egyéb rémtermékei: ezek teljesen szükségszerűtlenek. Igaz, hogy létszükséglet, de nem minden színben, fazonban és méretben. Mindenki kiválasztja a saját egyéniségének megfelelőt, aztán hiába kap bármi mást, csak a fiók mélyén fog pihenni, főleg ha rózsaszín és bolyhos vagy egyéb förtelmeket tartalmaz.

7. A visszaválthatóság küzdelme: mit tegyünk a nagyi pulcsijával, ha rémesen néz ki és blokk híján még vissza sem tudjuk váltani. (Gondoljunk csak a rénszarvasos pulóver történetére, ami rendkívül aranyos, de mennyire hordható?) Ha ilyet kapnánk, gondosan ügyeljünk arra, hogy következő karácsonykor ezt vegyük fel, mikor az ajándékozó személlyel találkozunk, mert ha nem, máris jönnek a kínos kérdések. Az év maradék 364 napján úgyis a szekrény mélyén pihen ez is. Szóval ez is kilőve, ha nem szeretnénk másoknak kellemetlenséget okozni. Ugyanez igaz az alsónadrágokra, zoknikra és egyéb úgyis mindenkinek kell termékekre, azzal a különbséggel, hogy azt sokkal kevésbé szokták számon kérni. Szóval nem kérek tangát, ha boxert hordok és vice versa. De hadd vegye meg mindenki saját magának a fehérneműit, elvileg az lenne az etikus.

8. Határidőnapló, asztali és falinaptár. Na ez az, amit mindenki ad mindenkinek, csak arra jó, hogy hatalmas készletet halmozz fel magadnak, amit mindenhova elpakolhatsz és egy év múlva kiszórhatod.

9. Elektronikai kütyü: ilyet sose adjunk a másiknak, anélkül, hogy tudnánk a pontos igényeit. Azaz mit kezdjünk egy mp3 lejátszóval, ha épp egy zenefonra nyáladzunk, vagy ne erőltessük a másikra a háromlemezes CD-váltós hifit, ha ő titokban 5-öset szeretne, extra basszus kiemeléssel.

A lista egyes pontjaiban változhatnak az illendőség határai, azaz teljesen máshogy működnek a dolgok egy párkapcsolatban, mint egy baráttal, vagy nagyival. Ezt vegyük figyelembe, így megkaphatjuk a pontok esetleges változóit is. Többek között ezért nem került bele a listába az ékszer sem.

Végezetül nem hivatalos tizediknek hozzátenném, amit jelen pillanatban a legeslegkevésbé szeretnék, az a Nagy Könyv egy példánya. Esküszöm, ha ilyet kapok, mindenki szeme láttára hajítom ki a csukott ablakon. Légyszi, légyszi, légyszi, légyszi... *letérdel és imádkozik*

A bejegyzés trackback címe:

https://aliendriver.blog.hu/api/trackback/id/tr17503395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lidi 2007.12.25. 17:06:04

Én már péntek este levittem a nagyinak azt a dezodort, amit az egyik holnap érkező vendégtől kaptam másfél éve. Ma jön a parfümök szelektálása. :)
süti beállítások módosítása